Rhodos heeft vanzelfsprekend enorm veel grote en kleine bezienswaardigheden. Zowel vanuit de oudheid, maar vanzelfsprekend ook moderne attracties.

Bezienswaardigheden op Rhodos

De belangrijkste bezienswaardigheden op Rhodos zijn zonder twijfel:

Rhodos Stad

Ga jij op vakantie naar Rhodos? Dan kan een bezoek aan Rhodos-stad niet gemist worden. Dit is namelijk de hoofdstad van het Griekse eiland en daarnaast ook gelijk de grootste stad. Deze stad is gericht op het toerisme, en is opgedeeld in verschillende delen. Ga naar de binnenstad en ontdek de middeleeuwse geschiedenis van Rhodos. Dat kan nog duidelijk worden gezien door de bijzondere muren om de stad heen. Ontdek het moderne gedeelte van Rhodos Stad, waar prima gewinkeld kan worden en een lekker hapje gegeten. Maar de bekendste bezienswaardigheid van Rhodos Stad is het Akropolis.

Rhodos Stad is de perfecte plek om een leuke dag te hebben, er is genoeg te doen en vermaak voor alle leeftijden. Wat wij ook aanraden is een boottocht, deze tochten vertrekken vanuit de Mandraki-haven.

Paleis van de Grootmeesters

bezienswaardighedenKom meer te weten over de middeleeuwse geschiedenis van Rhodos. Dat kan het allerbeste bij het Paleis van de Grootmeesters, dat te vinden is op hoogste plekje van de stad. Vanaf de hoogste plek verdedigde Rhodos in de middeleeuwen de stad. Dat deden eerste de Arabieren en daarna de ridders. Het is mogelijk om het Paleis van de Grootmeesters te bezoeken, maar het paleis is niet meer geheel in de originele staat. Dat heeft niets te maken met slecht onderhoud, maar met een grote ontploffing in de 19e eeuw. Deze ontploffing zorgde voor enorme beschadigingen.

Ruim honderd jaar later besloten de Italianen om het paleis op te knappen. Er werd helaas niet gekeken naar hoe het paleis er oorspronkelijk uitzag. Het paleis kreeg een make-over, maar naar de wensen van Mussolini. Hij was destijds de leider van het land en was van plan om het Paleis van de Grootmeesters te gebruiken als vakantieadres. Het duurde tot 1940 voordat de verbouwingen waren afgerond. Acht jaar later kwam Rhodos weer in de handen van de Grieken, die het paleis omtoverde tot een museum. Daardoor heb jij nu de kans om deze bezienswaardigheid van dichtbij te bekijken.

De Vlindervallei

De vlindervallei behoort tot de meest populaire bezienswaardigheden van Rhodos. De vlindervallei is te vinden in de Psinthosberger. Het is meer een dal dan een vallei. De bijzondere vlindersoort Callimorpha quadripuncta komt hier enkele zomer in grote getallen naartoe. Deze vlinders gebruiken de vlindervallei op Rhodos op te eten en te gaan paren.

Deze soort vlinder komt enkel en alleen in juli en augustus naar deze vallei toe. Er zijn gevallen bekend waarin deze vlinders pas aan het einde van de maand juli te zien waren. Het bijzondere aan de Callimorpha quadripuncta is de prachtige rode kleur.

De vlindervallei opent zijn deuren in juni en is open tot eind september. Er dient een toegangsprijs betaald te worden. Los van de vlinders kan hier ook genoten worden van de prachtige watervallen, de verschillende wandelroutes en de mooie bruggen over het water. Het park is bijna anderhalve kilometer groot. De vlindervallei opent om acht uur in de ochtend zijn deuren en sluit om zeven uur in de avond.